Hoppa till sidans innehåll

Sara Trygg - ordförande tävingsgruppen


Till vardags arbetar jag på tisdagar i stallet på Säva Ridcenter samt som vikarie när det behövs. Jag arbetar även på ålderdomshemmet i Vänge och på Scandic i Uppsala som servitris. När jag inte jobbar (vilket inte är så ofta) älskar jag att träna, äta god mat och såklart att vara med mina vänner. Jag har även tre katter och en hund hemma som tar upp mycket av min tid. I höstas arbetade jag i London som bartender, vilket var superkul men mycket hårt jobb. Jag flyttade tillbaka till vårat underbara land,Sverige, i Januari.

 

Att välja ut ett första minne med hästar är svårt, det är många minnen som ploppar upp i huvudet. Jag började min ridkarriär när jag var 9 år på Säva, då stod mest islandshästar där. Min favorithäst då var en skimmel vid namn Fluni, som jag även red på mitt första ridläger där. När jag hade ridit i några år började jag rida en liten shettis som heter Quissla, ett busfrö. Många gånger fick hon av mig, det var på henne jag jobbade upp min balans som jag har stor nytta av idag. En av de första gångerna jag red henne så travade jag på en äng, då (finurlig som hon är) tog hon på ett knixigt sätt ett steg åt sidan och tillbaka. Jag ramlade såklart av då och hon tittade helt oskyldigt tillbaka på mig, hon hade ju bara tagit ett steg åt sidan!

Bimlis Vallixi köpte jag av ridskolan när jag var 14 år, han var en fantastisk läramästare och en stöttepelare när jag hade det jobbigt i skolan. Han och jag delade många bra stunder men tyvärr var jag tvungen att sälja honom 2012. Det går inte en dag utan att jag tänker på honom.

Det som är så häftigt med hästar är att de känner dig och har en slags lugnande inverkan på en utan att säga ett ord. Anledningen till att jag älskar hästar är att inget slår känslan att vara ett med hästen och deras sätt att vara på, inget är särskilt komplicerat i deras värld och det smittar av sig på dig. 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:14 Skribent: Elin Hagman

VÅRA SPONSORER

 

2Nylogga4 nynäsgård

 

 

Postadress:
Säfva RK - Ridsport
Gryta Säva 25
74963 Örsundsbro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info