Hoppa till sidans innehåll

Bra dag för Säfva Ridklubb på UPK

05 OKT 2014 19:08
Under söndagen avgjordes Upplands Distriktsmästerskap för ridkoleekipage på Uppsala Ponnyklubb och sju ekipage från Säva deltog i DM-klassen och totalt 10 Säva-ekipage och många hästskötare var på plats.
  • Skapad: 05 OKT 2014 19:08

Det var många transporter som trängdes på stallbacken denna morgon när 10 ekipage skulle ge sig av till UPK. Allt flöt på jättebra och hästarna gick snällt in i transporterna och trots att regnet smög sig på så var humöret på topp. 

På plats på UPK hade regnet slutat och solen tittade fram lite till och från. Det var ett toppenväder för tävling.

 

Ekipagen för dagen var:

Matila Lööf - Lucas

Felicia Olsson - Snow

Josefin Jonsson - Robin Hood

Emilia Elgh - Adonis

Elin Jonsson - Arletta

Ellen Rehnström - Rosenborgs Wakinya och Munsboro Loyd

Jenny Zettergren - Rosenborgs Wakinya och Munsboro Loyd

Klara Jonsson - Balincloughs Feather

Sofie Wimark - Krut Salut

Emma Grünewald - Capital

Olivia Palle - Zansibar

 

I förklasserna gjorde alla fina rundor och det blev många clear round rosetter. För flera av ekipagen var det första gången tillsammans på en tävling och ändå lyckades de hur bra som helst. Härligt jobbat!

 

När det sedan var dags för DM-klassen så var det följande som stod med på startlistan:

Matila Lööf - Lucas

Felicia Olsson - Snow

Josefin Jonsson - Robin Hood

Emilia Elgh - Adonis

Ellen Rehnström - Munsboro Loyd

Jenny Zettergren - Munsboro Loyd

Olivia Palle - Zansibar

 

Matilda och Lucas inledde klassen kat A/B och hade redan från början fantastisk energi och det räckte hela vägen till seger i klassen.

 

I kat C inledde Felicia och Snow med bra bjudning och felfritt i båda faserna vilket gav dem en andra plats. Sedan var det dags för Emilia och Adonis och de red en superfin första fas men en felsväng i andra fasen gjorde att de inte blev felfria. Sist av Säfva-ekipagen i klassen var Josefin och Robin Hood och de tog det lugnt och sansat i första fasen och kunde utnyttja den jämna farten till snabba svängar i andra fasen och det gav dem segern i klassen.

 

Ellen och Munsboro Loyd var först ut i kat D för Säfva och de hade bra fart och första fasen gick strålande. Tyvärr kom de lite snävt på ett hinder med grind i andra fasen så Loyd gjorde ett stopp. Därefter var det Jennys tur även hon på Loyd. Första fasen gick bra trots viss tvekan på ytterligare ett grindhinder och i andra fasen gjorde de riktigt snäva omhoppningssvängar och det ledde till seger i klassen.

 

Sist ut var Olivia på Zansibar i storhästklassen och även hon gjorde en jättefin första fas och en snabb andra fas och det räckte till en andra plats, tyvärr var det bara en placerad i klassen.

 

Så Säfva Ridklubb tog hem seger i alla tre ponnyklasserna. Grattis och bra jobbat!

 

Tack alla ekipage, hästskötare, Katta och föräldrar som var på plats och hejade och hjälpte till!

 

Tack även till UPK för en väl genomförd tävling!

 

Tyvärr saknar jag bilder på alla ekipage så om någon har bild på de andra så skicka dem till This is a mailto link så lägger jag upp dem också. Hör även av er om jag missat något eller kommit ihåg något fel så kan jag korrigera.

Skribent: Lena Zettergren

Våra samarbetspartners

Postadress:
Säfva RK - Ridsport
Gryta Säva 25
74963 Örsundsbro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info