Hoppa till sidans innehåll

Julshowen

14 DEC 2015 21:46
I lördags var det dags för ungdomssektionens årliga julshow. För er som missade showen kommer här en kort sammanfattning.
  • Skapad: 14 DEC 2015 21:46

Gästerna välkomnades i ett mörkt ridhus med glögg och pepparkaka.

Showen inleddes med att vår egen Pegasus (Silver "Torsten" Diamond med Sofie på ryggen) sagolikt skred genom mörkret. Mycket fint och stämningsfullt.

I fortsatt nedsläckt ridhus bjöd ungdomssektionen på luciatåg.

När lamporna tändes igen så kom det in fyra julklädda barn och ungdomar och sedan kom julmarodörerna som tyckte att julshow var tråkigt och ville förstöra allt. Men då utmanade barnen marodörerna i beridet bågskytte och vi fick se en fartfylld show med pilskytte från häst. Det var spännande värre och mycket jämnt hela tiden men till slut vann marodörerna...hjälp. Barnen var dock listiga och mutade marodörerna så vi fick fortsätta julshowen...puh! Hela numret var avlutningen på ett projekt i beridet bågskytte som vi haft under året, kul att se! 

The show must go on...och nu följde 5-kamp mellan Ridcentret och USS. Grenarna var slalom, balansgång, bollkast, rida med vattenglas och irländsk julafton. Mycket fart och hejarop slutade med att ridcentret vann.

Sedan var det dags för ridcentrets show och de spelade upp en veckas ridlektioner med stor igenkänning. Allt från barnlektionen till vuxenlektionen. Alla som någon gång ridit lektion känner nog igen sig i karaktärerna. Själv är jag nog den harmoniska tanten :)

Nu hade vi kommit fram till prisutdelning för årets olika nomineringar och annat. Ungdomssektionen utsåg terminens skötare som blev Eva Jerpdal, bra jobbat! De hade även haft omröstning om årets stallbästis som blev gulliga Polo.Klubben utsåg årets tävlingsryttare, Jacob Johansson som tävlat med fina resultat i dressyr och WE under året. Klubben hade även haft omröstning i kategorierna "Årets ridlärare", "Årets stallkompis" och "Årets eldsjäl". Efter att rösterna var räknade blev årets stallkompis Lina Gjertz, Årets ridlärare Elin Hagman och Årets eldsjäl Lena Zettergren. Stort tack till alla som röstade och bra jobbat vinnarna. Jag blev mycket rörd och glad för att bli årets elsjäl, det är en stor ära. Tack!

Showen avslutades med en spexshow av USS med poänghoppning och till sist kom tomten som tyvärr hade glömt sina julklappar hemma.

Stort tack till den härliga publiken som kom och tittade och tack till USS och ridcentret för en rolig julshow!

Efter all aktion var det trevligt att sitta ner med ett gäng av våra medlemmar och äta lite julbord i kafeterian.

Tråkigt nog hade jag glömt kameran hemma så det blev inga bilder. Skicka gärna bilder från showen till This is a mailto link om ni har några, tack!

Skribent: Lena Zettergren

Våra samarbetspartners

Postadress:
Säfva RK - Ridsport
Gryta Säva 25
74963 Örsundsbro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info