säfva ridklubb

– den lilla ridklubben med det stora hjärtat


medlemssidor


”Vår verksamhet ska genomsyras av god kamratskap där alla är välkomna, värderas lika och känner sig trygga.”
– Ur Säfva Ridklubbs Värdegrund

nyheter

shire horse, horse, big horse-3013503.jpg
Inställt: Säker med häst, uppsuttet och avsuttet: utbildningstillfälle 22 april

Våren är en tid fylld av aktiviteter som pockar på uppmärksamhet. Vi tvingas konstatera att vi inte har fått tillräckligt många anmälningar till Säker med häst den 22 april. Därför ställer vi in utbildningen, eller rättare sagt, vi skjuter upp den till efter sommaren.
Du som är intresserad av att lära dig mer om det som på engelska kallas för horsemanship behöver kommer alltså att få tillfälle att göra det lite senare i år.
Vad är det som ställts in?
Det var tänkt att Gabriella Pernler, ridskolechef på Uppsala Ponnyklubb (UPK) skulle komma till Säva Ridcenter för att dela med sig av sina kunskaper om bra rutiner för säker hästhantering.
Utbildningen handlar om:
hästen som individ; bytes-, flykt- och flockdjur
hästens instinkter
avsutten hantering; utrustning häst och människa. Varför? Vad är viktigt?
avsutten hantering; börjar direkt när vi närmar oss en häst i stallet, hagen, ridhuset. Skapa kontakt! Det slutar inte förrän dess att vi sitter i bilen, bussen på väg hem från stallet
avsutten hantering: vad är viktigast att tänka på? Miljö inomhus och utomhus, människor, bilar, rådjur, kossor och så vidare
uppsuttet: utrustning häst och ryttare. Varför? Vad är viktigt?
uppsuttet: vad är viktigast att tänka på? Miljö inomhus och utomhus, människor, bilar, rådjur, kossor och så vidare.

horse, head, eye-4962780.jpg
Redo för vårens allsvenska

Först av allt – stort tack till er som visat intresse för att tävla! Så himla roligt!

Det som är en utmaning i år mot tidigare år, är att vi inte har så många privata ryttare/ekipage att tillgå för tillfället. Det betyder att det till största delen ska tävlas på Säva Ridcenters ponnies och hästar och där behöver vi såklart i första hand säkerställa att hästarna mår bra i den satsningen.
Så vad har hänt efter intresseanmälan?
Jo, ridlärare och ridcenter har gått igenom vilka hästar som har kapacitet att klara av respektive klass. Sedan har de matchat dem med intresseanmälda ryttare som de också bedömer har kapacitet och är redo att ta steget och tävla. Allt för att göra tävlingsupplevelsen till en så positiv upplevelse som möjligt – för både häst och ryttare.
Det betyder att samtliga intresserade inte erbjuds plats denna gång, men uppmuntras såklart att fortsätta tävlandet på våra pay and jump och pay and ride och hänga med på tävlingarna för att se och lära och hjälpa till med hästarna och allt det praktiska.
Det har gått ut information till alla berörda och skulle det finnas frågor kring detta så är du välkommen att skicka dem till info@safvark.se.
Vänliga hälsningar Säfva RK och Säva Ridcenter.

Grönt Kort-kurs
Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt, ska ha tagit Grönt Kort. Just nu har vi ingen inplanerad kurs men håll utkik i våra sociala kanaler!


Inga kurser just nu

Säfva-Bladet

Några gånger per år skickar klubben ut vårt nyhetsbrev, Säfva-Bladet via mail till våra medlemmar. Här kan du läsa det senaste utskicket!


Läs Säfva-Bladet

om säfva ridklubb

Varför finns Säfva Ridklubb? Vad är skillnaden mellan Ridklubben och Säva Ridcenter? Vilka sitter i styrelsen och vad ingår i mitt medlemskap?


Läs om klubben

beställ klubbkläder

Vår samarbetspartner ZacZess erbjuder 20% rabatt till våra medlemmar. Klubbens logga broderat i guld ingår på alla klädesplagg. Alla kläder för ryttaren kan väljas, bland annat deras otroligt skäna ridbyxor, varma hoodies eller snygga t-shirts. 


till klubbkläder


Klicka här

Rulla till toppen