medlemssidor

Vi reder ut:

vad skiljer ridcentret från ridklubben?

Säva Ridcenter är ett företag som bedriver ridskoleverksamheten och äger hästarna och anläggningen inklusive lokalerna som Ridcentret bedriver sin verksamhet i. Säfva Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Ridcentret har ett tätt samarbete med oss på Säfva Ridklubb.
Säfva Ridklubbs huvudområden är utbildningssatsningar, gemenskapsprojekt, tävling och ungdomsverksamhet. Ungdomssektionen på Säfva Ridklubb ansvarar för ungdomsverksamheten och anordnar många roliga aktiviteter. De håller bland annat i skötarsystemet för ridskolans hästar, arrangerar rykttävlingar, myskvällar, käpphästhoppning m.m. Om du vill kontakta dem gå in på deras sida. Klubbens tävlingsgrupp anordnar klubbtävlingar och lokala tävlingar inom både hoppning, dressyr och fälttävlan.

Vi förklarar:

därför ska man vara medlem i ridklubben

För er som rider på Säva Ridcenter krävs medlemskap i föreningen Säfva Ridklubb som är anslutna till Svenska Ridsportförbundet. En av de viktigaste anledningarna är att alla medlemmar i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring via sitt medlemskap. Det är en trygghet och en medlemsförmån som Svenska Ridsportförbundet erbjuder dig via sin huvudsponsor Folksam. I medlemsavgiften till Säfva Ridklubb ingår alltså denna olycksfallsförsäkring som är ett mycket bra skydd för dig som rider.

Försäkringen gäller för:
- Medlemmar i förening som ingår i Svenska Ridsportförbundet. - Deltagare i prova-på ridning vid enstaka tillfällen hos förening som ingår i Svenska Ridsportförbundet och deltagare i integrationsprojekt anordnade av förening som ingår i förbundet. - Deltagare på ridläger anordnat av medlemsförening som ingår i Svenska Ridsportförbundet. - Ryttare, kusk eller medhjälpare som är tävlingslicensierad enligt Svenska Ridsportförbundet:s regelverk.
Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under: - Aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, dess distriktsförbund, medlemsförening eller i samverkan med medlemsförening - Aktivitet som medlemmen utför under verksamhetstid och som har ett direkt samband med ridning omfattas av försäkringen. - Under enskild ridning och träning i Sverige - Under direkt färd till och från verksamhet enligt ovan.
Med reservation för ändringar, aktuella villkor finns på Folksams hemsida.
Läs mer om försäkringen här. Ridavgiften till Säva Ridcenter inkluderar alltså inte medlemsavgiften till klubben utan denna betalas separat till Säfva Ridklubb.

Rulla till toppen